”Me tarjoamme ammattilaisillemme modernit työvälineet, joiden avulla voi klassisten lääkärivastaanottojen lisäksi pitää videovastaanottoja tai tehdä chat-lääkärin työtä”, sanoo Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono.

Digitaaliset vastaanotot ovat kovassa kasvussa. Niitä tehdään Terveystalossa jo yli 10 000 kuukaudessa, ja niiden avulla saa etäyhteyden lääkäriin olinpaikastaan riippumatta. Oma Terveys -verkkopalvelulla on yli miljoona suomalaista käyttäjää.

”Etälääkäri voi työskennellä joustavasti lääkärikeskuksesta tai kotoa käsin – tai missä nyt sattuu olemaankin. Oma Terveys on helppokäyttöinen niin asiakkaan kuin ammattilaisenkin näkökulmasta”, kertoo vastaava työterveyslääkäri Silja Komulainen.

Terveydenhuollossa siirrytään sairaudenhoidosta yhä enemmän kohti ennakoivaa lääketiedettä. Tekoälyyn pohjautuva Etydi on Terveystalon sovellus, joka tunnistaa työterveysasiakkaista ne henkilöt, joilla on odotettavista työkyvyn heikkenemistä, ja auttaa tarttumaan ongelmiin ajoissa.

”Tekoälytyökalumme on palkittu kansainvälisesti erittäin edistyksellisenä sovelluksena. Tiedolla johtaminen ulottuu meillä yksilötason hoitoon saakka”, Bono kertoo.

Tällä hetkellä tekoälyn käyttöä tutkitaan muun muassa poskiontelontulehduksen ja eri silmäsairauksien tunnistamisessa. Uusia alueita tulee koko ajan lisää.

”Terveystalo tarjoaa monipuolisia työtehtäviä eri vaiheissa uraa oleville lääkäreille. Meillä voi suorittaa erikoistumiskoulutusta, tehdä sekä lääketeollisuuden toimeksiantamia lääketutkimuksia että akateemista tutkimusta Terveystalon laajasta tietoaltaasta tai suuntautua vaikkapa tekoälyn hyödyntämiseen tähtääviin kehittämistehtäviin”, sanoo Bono.

”Videovastaanotto ei vaadi lääkäriltä erityistä tietoteknistä taitoa. Riittää, että on hyvä
perusammattitaito ja innostusta uudenlaiseen tekemiseen”, sanoo digilääkäri Silja Komulainen.

Kiinnostavin terveysalan työnantaja

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys, jonka noin 260 toimipaikan verkostoa täydentävät ympäri vuorokauden tarjottavat
digitaaliset palvelut.

Terveystalo on valittu kuudetta vuotta peräkkäin kiinnostavimmaksi terveydenhuoltoalan työnantajaksi niin ammatissa jo työskentelevien kuin opiskelijoidenkin keskuudessa. Tutkimuksen mukaan lääkärit arvostavat Terveystalossa erityisesti johtamista, työilmapiiriä, korkealaatuista toimintaa ja palveluita sekä koulutusta ja kehittämistä.

www.omaterveys.terveystalo.com