“USKOMME, ETTÄ KUN tekee hyvää, raha tulee perässä”, Youpretin toimitusjohtaja Erik Tahvanainen sanoo. Yritysmaailmassa totutusta poikkeavalle kommentille on syynsä: välittömästi puhelinyhteyden kautta tapahtuvaan tulkkauspalveluun erikoistuneen Youpretin taustalla on maahanmuuttajana Suomeen tulleen Ali Girayn omakohtaiseen kokemukseen perustuva halu auttaa kielimuurin taakse jääneitä.

“Jokaisella ihmisellä on oikeus saada palveluja ja tulla ymmärretyksi omalla äidinkielellään”, Tahvanainen kuvaa Youpretin päästrategiaa. – Tulkkaus on työkalu, ja tulkin tehtävä on toimia välittäjänä vuoropuhelussa, jossa keskustelijoilla ei ole yhteistä kieltä.

Youpretin listoilla on yli kolmesataa tulkkia ja yli 53 kieltä. Tilaajaorganisaatioita on yli 200. Tahvanaisen mukaan palvelu toimii kuten kansallinen hätänumero: kun tulkin tarvetta ei ole, ei ole kulujakaan. – Hinta, kaksi euroa per minuutti, määräytyy toteutuneen tulkkausajan mukaan. Myös yritykset voivat ottaa palvelun veloituksetta käyttöön.

Tahvanainen korostaa, että yrityksen palkkalistoilla on ainoastaan ammattitulkkeja. – Älykäs algoritmi oppii asiakkaan sovelluksen käytöstä ja annetusta palautteesta. Pystymme yhdistämään kulloisenkin tulkkaustarpeen ja parhaan saatavilla olevan tulkin.

Tulkkauspalvelut ovat eteläkarjalaisten arkea

“Erinomainen palvelu”, Etelä-Karjalan keskussairaalan naistentautienpoliklinikan kätilö Kati Tontti-Poutiainen sanoo. Hän toteaa, että Kaakonkulmalla tulkkauspalvelujen tarve on suuri, ja tarvittavien kielten kirjo laaja. Lappeenrannassa ja Imatralla sijaitsevien vastaanottokeskusten myötä myös sairaalan ”synnärillä” on alituiseen tarvetta eteläkarjalaiseen korvaan eksoottiselta kuulostavien kielten osaamiselle.

“Osalla potilaista on hyvin traumaattinen tausta, joten myös tulkkaustyö vaatii ammattitaidon ja kulttuurierojen ymmärryksen lisäksi hienovaraisuutta ja erityistä tilannetajua. Youpretin palvelu on toiminut hyvin, ja myös asiakkaamme ovat antaneet tulkkauksesta poikkeuksetta kiittävää palautetta”, Tontti-Poutiainen sanoo.

www.youpret.com/fi