HAMMASIMPLANTIN ASENTAMINEN ON potilaalle merkittävä ja arvokas operaatio, joka vaatii myös hammaslääkäriltä kokemusta ja osaamista. Uusi teknologia ja digitaalinen suunnittelu helpottavat tilannetta, sillä niiden avulla hoito on entistä ennustettavampaa ja tarkempaa.

“Tämä helpottaa myös hoitopäätöksen tekemistä, sillä hoidon suunnitteluvaiheessa tietokoneavusteinen suunnittelu tarjoaa konkreettista lisäinformaatiota potilaalle”, suukirurgian erikoishammaslääkäri Kimmo Vähätalo Hammas Mehiläisestä Turun Kauppiaskadulta kertoo.

Käytännössä digitaalinen työnkulku tarkoittaa sitä, että ensin potilaan hampaisto jäljennetään digitaalisesti 3D-kameralla ja hampaista sekä leuoista otetaan kuvantamistutkimuksena kartiokeilakuvat.

Kun nämä tiedot on yhdistetty, valmistetaan tietokonesuunnitteluohjelmalla leikkausohjuri. Sen avulla hammasimplantti voidaan asentaa leukaluuhun juuri oikeaan paikkaan.

Vähätalo hyödyntää ohjurin valmistamisessa SMOP-tietokoneohjelmaa. Implantonan suomalainen SMOP-asiantuntijatiimi laatii ensin implanttihoidon hoitoehdotuksen. Hän tarkistaa ehdotuksen ja tarvittaessa korjaa sitä.

“Saan asiantuntija-apua tietotekniseen osioon ja minulle jää enemmän aikaa tehdä kliinistä työtä. Ohjurin avulla parannetaan implanttihoidon tarkkuutta ja hoitotuloksen ennustettavuutta. Ohjuri myös lyhentää leikkausaikaa.”

Digitaalinen työnkulku helpottaa ja nopeuttaa koko hoitotiimin työtä. Myös potilas hyötyy, kun implanttihoito on mahdollista suunnitella tarkasti etukäteen.

www.implantona.fi