Lämminhenkisen perheyrityksen yli 20 vuotta sitten perustaneet hammaslääkärit Hermanni ja Rauni Kalliala ovat molemmat toisen polven hammaslääkäreitä ja tutustuivat toisiinsa jo kouluaikana. Raunin ja Hermannin valmistumisesta tuli 2019 keväällä 30 vuotta ja edelleen työtä ohjaa halu olla hammaslääketieteen edelläkävijänä.

’’Haluamme panostaa henkilöstömme ammattiosaamiseen ja kouluttaudumme vuosittain myös ulkomailla. Haluamme tarjota asiakkaillemme uusimmat, turvallisimmat ja mukavimmat hoitomuodot. Työssäni parasta onkin hyvä työyhteisö ja asiakkaat. Jokainen päivä on erilainen’’, Rauni Kalliala kiittelee.

Uusilla hampailla elämänlaatua

’’Hampaan irtoamiseen on monia syitä, kuten tapaturma tai halkeaman aiheuttama poisto. Hammasimplantti on titaaninen keinojuuri, jolla korvataan puuttuvan hampaan juuriosa. Kun se on asennettu, päälle kiinnitetään vielä kruunu eli hampaan näkyvä osa. Käytämme uusimpia menetelmiä ja tekniikoita, joiden ansiosta hoidot ovat nopeita, vaivattomia ja kivuttomia. Asennamme vain kliinisesti testattuja, laadukkaita Nobel Biocare -implantteja, joilla on elinikäinen takuu’’, kertoo Hammasklinikka Kruunun toinen omistaja, hammaslääkäri Rauni Kalliala.

Implanttihoitojen tekniikka on hyvinkin modernia. Kallialan mukaan Kruunu on tuonut uusimpia ja tutkituimpia menetelmiä ensimmäisinä Suomeen. Yritys panostaa vahvasti myös digitaaliseen laitteistoon, jonka avulla työskentely on tehokkaampaa.

’’Tavoitteemme on pysyä tiedollisesti ja taidollisesti kehityksen kärjessä sekä alamme edelläkävijöinä. Toimme ensimmäisinä Suomeen All-on-4 -implanttitekniikan hampaattomaan ylä- ja alaleukaan 12 vuotta sitten. Siitä meillä on ehdottomasti pisin kokemus ja suurin määrä tehtyjä hoitoja Suomessa. Viime kesällä olimme Suomen ensimmäiset alaleuan kiinteän Trefoil-rakenteen tekijät. Uusimme juuri 3D- röntgenlaitteemme, jossa on matalammat sädearvot ja suora digitaalinen yhteys implanttien suunnitteluohjelmaan.’’

Navigaatio-ohjattu 3D-kirurgia implantointiin

Hammasklinikka Kruunu halusi panostaa mullistavaan navigaatiotekniikkaan, sillä juuri implanttihoidot ja esteettinen hammashoito on Kruunun erikoisalaa. X-Guide-navigaatiolaite on vuoden 2019 alusta asti helpottanut paitsi itse tekijöiden työtä mutta myös potilaiden kokemusta. X-Guide -navigaatiolaitteen avulla implanttihoidot ovat nopeampia, vaivattomampia ja paranemisprosessi on nopeampi. Laitteen avulla on menestyksekkäästi laitettu jo yli 150 implanttia.

’’Laitteen avulla tehdään suurin osa implanttihoitojen kirurgisista toimenpiteistä. Laite ohjaa ja mahdollistaa ihanteellisen hammasimplantin asemoinnin tulevaa kruunua varten, mikä helpottaa kruunun puhtaanapitoa ja sen luun säilyminen sekä tulehduksen ehkäisy implantin ympärillä on merkittävästi parempaa’’, toteaa Hermanni Kalliala.

Kokeneet tekijät ovat innoissaan siitä, että implanttihoidot kehittyvät ja mieltä lämmittää myös se, kuinka paljon työvaiheita voidaan etukäteen suunnitella. Laitteen etuja ovat mahdollisimman pieni kirurgia sekä sen tehokkuus ja nopeus. Laite mahdollistaa myös toimenpiteen ilman leikkaushaavaa, jonka seurauksena luussa ja limakalvoilla verenkierto säilyy muuttumattomana ja luutumisaika nopeutuu.

Haluamme ensisijaisesti panostaa laadukkaaseen hammashoitoon ja asiakkaidemme hyvinvointiin.

– Hermanni ja Rauni Kalliala

Valmista on!

Samaa mieltä on Ilpo Konttinen, joka oli aivan ensimmäisten potilaiden joukossa, kun Rauni ja Hermanni Kalliala aloittivat tammikuussa X-Guidella implanttihoitoja. ’’Kokemukseni oli erittäin positiivinen. Hoito oli hyvää ja sain kaiken tarvitsemani tuen hoitohenkilökunnalta. Kipua en operaatiossa tuntenut lainkaan.’’

Konttinen hakeutui implanttihoitoon koska hyvät hampaat ovat tärkeä osa elämää. Konttiselle tehty implanttihoito on aivan hiljattain viimeistelty uudella kruunulla ja viimeinenkin käynti oli erittäin nopea. ’’En ollut uskoa, että minulla oli jo hammas, kun sanottiin että ”selvä”. Kaikki meni loistavasti. Voin suositella hoitoa kenelle vain.’’

Asiakas keskiössä

Hammasklinikan hoitofilosofiassa asiakas on keskiössä. Vastaanotto on sisustettu tunnelmaltaan lämpimäksi ja leikkauksen jälkeen asiakas voi siirtyä miellyttävään lepohuoneeseen. Vastaanoton alapuolella katutasossa toimii nykyään oma hammaslaboratorio sekä yrityksen Showroom, johon kuka tahansa voi tulla tutustumaan uusimpiin hoitomenetelmiin. Tämä madaltaa kynnystä tulla hammaslääkäriin ja antaa asiakkaille mahdollisuuden keskustella juuri hänelle sopivista hoitomenetelmistä, ilman sitoutumista.

“Showroomiin voi tulla aina ilman ajanvarausta ja maksutta. Haluamme kertoa avoimesti erilaisista hoitovaihtoehdoista. Esillä on malleja ja videoita. Tilassa voi rauhassa keskustella osaavan henkilökuntamme kanssa varaamatta aikaa ja juoda kupin kahvia”, toteaa Inari Kalliala.

Hammasklinikka Kruunu

• Moderni hammaslääkäriasema Tampereella.

• Perheyritys, perustettu vuonna 1993

• Erikoistunut luotettaviin implanttihoitoihin, keraamisiin kruunuihin ja täytteisiin, esteettiseen hammashoitoon ja Invisalign-oikomishoitoon

• Omistajina hammaslääkärit Rauni ja Hermanni Kalliala

www.kruunu.net