Implanttia tarvitaan, kun yksi tai useampi hammas puuttuu. Digitaalitekniikan avulla implantin laitto on entistä tarkempaa, nopeampaa ja turvallisempaa. Aluksi potilaan hampaat ja leuka kuvataan digitaalisesti 3D tekniikalla, jolloin kirurgi pystyy suunnittelemaan tarkasti implantin paikan. 3D-tulosteena saatavan mallin ja ohjaimen avulla implantti voidaan asettaa juuri oikeaan paikkaan.

”Implantin voi rakentaa valmiiksi virtuaalisesti, jolloin potilaan ei tarvitse käydä vastaanotolla montaa kertaa. Se jouduttaa hoitoaikatauluja ja tekee hoidosta myös edullisempaa”, toteaa suu- ja leukakirurgi Juha Paatsama PlusTerveys Hammaslääkäriasema Fossasta.

Implantin voi rakentaa valmiiksi virtuaalisesti, jolloin potilaan ei tarvitse käydä vastaanotolla montaa kertaa.

Esimerkiksi Dentsplyn Azento on täysin digitaalinen yhden hampaan korvaamiseen tarkoitettu ratkaisu suunnittelusta, tilaukseen sekä implantin ja tarvittavien välineiden toimitukseen. Kirurgi saa yhden pakkauksen, jossa on kaikki tarvittava.

”Tämä nopeuttaa prosessia huomattavasti, kun hammashoitohenkilöstö voi tehdä Dentsplyn tilausalustan kautta koko tilauksen yhdellä kertaa. Kliinikot arvostavat myös sitä, että kaikki on samassa paikassa eikä kesken operaation huomata, että jotain puuttuu”, Dentsplyn tuotepäällikkö Olli Saarinen sanoo.

Dentsply on maailman suurin ammattimaisten hammashoitotuotteiden valmistaja ja edelläkävijä digitaalisuudessa. Hampaiden digitaalinen skannaus on ollut mahdollista CEREC-kameralla jo 80-luvun puolivälistä ja uusin skanneri Primescan on markkinoiden nopein ja tarkin.

Kun implanttisuunnitelma tehdään täysin digitaalisesti, toimenpide on turvallinen, sillä implantti asettuu täsmälleen oikeaan asentoon. Myös hampaan rakentaminen helpottuu, kun implantti on oikeassa suhteessa tulevaan hampaaseen. Dentsplyn implanteista Astra Tech EV on ensimmäinen, jossa digitaaliset tarpeet on huomioitu alusta alkaen.

”Astra Tech EV:n taustalla on yli 2 000 tieteellistä tutkimusta, joten voimme taata, että se on potilasturvallinen. Yli 90 prosentilla implanttitoimijoista ei ole taustalla minkäänlaista tieteellistä tutkimusta”, Saarinen kertoo.

www.dentsplysirona.com