”Itse asiassa: siniseen valoon perustuva ja mikrobit niin huoneen pinnoilta kuin ilmasta tuhoava fotonidesinfiointi on ollut totta jo hetken aikaa. Päivällä valkoinen ANTiBAC-valaistus parantaa vireystilaa ja rajoittaa mikrobien kasvua. Yöllä sininen WiSDOM AiR -valo tuhoaa tilassa olevia mikrobeja”, LED Tailorin myyntijohtaja Antti Hyttinen sanoo.

Hän ja Steripolarin toimitusjohtaja Kaj Dahlström kertovat, että vielä muutama vuosi sitten vastaavien tuotteiden kehittäminen olisi ollut mahdotonta.

”Tällä hetkellä maailmassa on pari muutakin yritystä, jotka hyödyntävät näitä sinisen valon tarkkaan rajattuja aallonpituuksia, mutta Euroopassa olemme ensimmäisiä.”

Suomalaisyhtiöt Steripolar ja LED Tailor ovat tuoneet markkinoille myös irtotavaroiden desinfiointiin soveltuvan WiSDOM DS -pintadesinfiointilaatikon. Mikroaaltouunia muistuttavan laitteen avulla saadaan kolmessa minuutissa tuhottua haitalliset mikrobit esimerkiksi kuumemittarin, stetoskoopin ja verenpainemittarin pinnoilta.

LED Tailorin kehittämä ja Steripolarin jakelema uutuus on testattu äärimmäisellä tarkkuudella.

”UV-C-valo on antimikrobisesti hyvin tehokasta. Sen teho on todettu tieteellisissä tutkimuksissa laajalti jo parinkymmenen vuoden ajan, mutta kustannustehokas fotonidesinfioinnin hyödyntäminen ei ole onnistunut ilman uutta LED-teknologiaa”, mikrobiologi, Steripolarin kehityspäällikkö Kirsi Saukkonen.

Jälleenmyyntihinnat ovat tasolla, joihin kaikenkokoisilla terveydenhuoltoyksiköillä on varaa: sekä WiSDOM DS -pintadesinfiointilaitteen että normaalikokoisessa hoitohuoneessa tarvittavan WiSDOM AiR -valaistuksen hinnat jäävät alle 10 000 euroon.

”Tällä teknologialla pystymme vähentämään kemikaalien käyttöä desinfioinnissa ja sitä tietä parantamaan niin henkilökunnan ja potilaiden turvallisuutta kuin vähentämään kemikaalikuormittumista”, Kirsi Saukkonen sanoo.

www.steripolar.fi