Oticonin uusi teknologia mahdollistaa sen, että kuulokoje on riittävän nopea ja tarkka käsittelemään sekä seuraamaan monimutkaisia äänimaailmoja, sulkematta pois tärkeitä äänilähteitä. Teknologia mahdollistaa hälyn poistamisen jopa sanojen välistä. ”Tämä on merkittävä käänne kuulonhuollossa ja avaa heikon kuulon omaaville henkilöille oven maailmaan, jossa he pystyvät taas osallistumaan aiemmin välttelemiinsä vilkkaisiin, sosiaalisiin tilanteisiin”, Audmet Oy:n toimitusjohtaja Pekka Huhtinen toteaa.

Perinteistä suuntatoimintoa käyttävät kuulokojeet rasittavat aivoja, koska ne sulkevat osan ympäristön äänistä pois. Tämä kuormittaa aivoja, sillä kapea ja keinotekoinen ääniympäristö ei tarjoa aivoille niitä ärsykkeitä, joita ne tarvitsevat. Alan suunnannäyttäjänä Oticon on valinnut eri tien.

Oticon Opn -teknologia pohjautuu tietoon siitä, miten aivot toimivat kuulemisprosessissa. Rajoittamaton kuunteluympäristö avaa aivoille pääsyn tasapainoiseen äänimaailmaan ja tukee aivoja niiden luonnollisessa tavassa tulkita ääniä, myös haastavissa kuunteluympäristöissä.

Oticon Opn -kuulokojeilla saa täyden 360° kuuntelukokemuksen.

Puheesta selvää melussa

Tulokset kahdessa itsenäisessä tutkimuksessa todentavat sitä, että Oticon Opn -kuulokojeet tarjoavat läpimurron kuulonhuollon kahden suurimman haasteen ratkaisussa. Nämä ovat puheesta selvän saaminen melussa sekä kanssakäynti usean puhujan kanssa samaan aikaan.

Tutkimusten perusteella Oticon Opn -kuulokoje parantaa puheesta selvän saamista jopa 75 prosenttia esimerkiksi ravintolan kaltaisessa, meluisassa ympäristössä. Tämä on ratkaisevaa siinä, pysyykö henkilö mukana ympäröivässä keskustelussa vai ei.

Yhteys matkapuhelimeen

Laadukas ääni on mahdollista suoratoistaa iPhonesta tai Applen muista tuotteista suoraan Oticon Opn -kuulokojeisiin. Mikäli käytössä on joku toinen valmistaja, niin pienikokoisen Oticon ConnectClip -laitteen avulla voi siirtää minkä tahansa nykyaikaisen älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen äänen myös suoraan molempiin Oticon Opn -kuulokojeisiin. Oticon ConnectClip toimii myös etä-tai keskustelumikrofonina. Yhdistettävyysominaisuudet vaihtelevat eri Oticon Opn -mallien välillä.

Tiedustelut
Audmet Oy
puh. 09 2786 2081
www.oticon.fi